Παραμένει το μυστήριο με την «απαγωγή» του υιού Βούτση

Έντονο προβληματισμό προκαλούν οι καταγγελίες του γιου του προέδρου του κοινοβουλίου, Γιώργου Βούτση-Βογιατζή, ο οποίος με κείμενό του που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου μιλάει για «απαγωγή» του από μυστικές υπηρεσίες.

Η απίστευτη ιστορία που περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια ο Γιώργος Βούτσης-Βογιατζής θα μπορούσε άνετα να αποτελεί σενάριο χολιγουντιανής ταινίας. Παιχνίδια πρακτόρων, συνωμοτικές ενέργειες, μυστικές υπηρεσίες με υπερκοριούς, εξοντωτικές ανακρίσεις και εκφοβισμοί περιέχονται στα όσα αφηγείται ο γιος του προέδρου του ελληνικού κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας μέσα από το κείμενου του γιου του πρόεδρου της ελληνικής Βουλής η περιπέτειά του ξεκίνησε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού στο Μεξικό και κορυφώθηκε με το τετ-α-τετ του με τους τέσσερις πράκτορες και την κράτησή του για σχεδόν 24 ώρες.

Την ίδια ώρα όμως πολλές είναι οι απορίες για το πώς ένα τόσο σοβαρό περιστατικό με πρωταγωνιστή τον γιο του τρίτου τη τάξει πολιτειακού άρχοντα στη χώρα μας κρατήθηκε στην αφάνεια, έως ότου δημοσιευτεί από τον ίδιο, ενώ παράλληλα δεν είναι λίγοι αυτοί που ζητούν να δοθούν περαιτέρω απαντήσεις από το υπουργείο Εξωτερικών για τις διαδικαστικές ενέργειες στην απελευθέρωση του Έλληνα υπηκόου.

Παράλληλα τα γραφόμενα του Γιώργου Βούτση- Βογιατζή προκαλούν προβληματισμό, καθώς από ό,τι φαίνεται ο γιος του Νίκου Βούτση έχει μπει στις λίστες των ξένων μυστικών υπηρεσιών ως ύποπτος για θέματα τρομοκρατίας, ενώ μαρτυρούν το φακέλωμα τόσο του ίδιου όσο και κάποιων φίλων του από τη CIA και τη ΜI6.

Πάντως μέχρι στιγμής τόσο ο πρόεδρος του ελληνικού κοινοβουλίου, όσο και η ελληνική κυβέρνηση, τηρούν σιγή ιχθύος και δεν έχουν σχολιάσει με κάποια επίσημη δήλωσή τους το περιστατικό.

Σύμφωνα με τα όσα εξιστορεί ο γιος του προέδρου της ελληνικής Βουλής, όλα ξεκίνησαν από το αεροδρόμιο της Αθήνας. Εκεί η υπάλληλος της εταιρίας με την οποία θα ταξίδευε μαζί με δύο φίλους του για το Μεξικό του ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να κάνει check in για τη χώρα της Κεντρικής Αμερικής.

Αρχικά, όπως ο ίδιος αναφέρει επικαλέστηκαν τεχνικό πρόβλημα, ενώ στη συνέχεια λόγους ασφαλείας. Τελικά ο Γιώργος Βούτσης-Βογιατζής επιβιβάστηκε στο αεροπλάνο με την υπόσχεση των υπαλλήλων της British Airways ότι το check in θα πραγματοποιηθεί στο αεροδρόμιο του Χίθροου όπου ήταν ο ενδιάμεσος σταθμός για το Μεξικό.

Ωστόσο, στην αγγλική πόλη ο γιος του προέδρου της ελληνικός Βουλής καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα ενέδρας των μυστικών υπηρεσιών, καθώς ούτε εκεί έγινε ο απαραίτητος έλεγχος με αποτέλεσμα να ανέβει και πάλι στο αεροπλάνο με κάρτα επιβίβασης.

»Αποφάσισα να μπω στο αεροπλάνο, παρότι χωρίς check in δεν είσαι δηλωμένος στην πτήση. Η απόφασή μου ήταν λαθεμένη, όπως αποδείχτηκε, αφού χωρίς τη διαδικασία του check in γίνεσαι αόρατος στην πτήση.

To boarding pass αποτέλεσε το τυράκι για να ενδώσω στην ενέδρα των μυστικών υπηρεσιών αφού με μια τρίπλα νομιμοφάνειας εξασφάλισαν τη συγκατάθεσή μου. Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε η εξαφάνισή μου από τις μυστικές υπηρεσίες της Αμερικής(CIA) oι οποίες σε συνεργασία με την British Airways oργάνωσαν την υπερατλαντική απαγωγή μου», λέει στο κείμενό του που ανέβηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου ο Γιώργος Βούτσης-Βογιατζής.

Πηγή

Advertisements